Kedd reggel

 

Azt hiszem, érthető, hogy a Follow the flow Gavallér c. számából miért nem lett nyugdíjpénztári himnusz. De vajon mi történne, ha a „ránk hulló pénz” egy részéből hosszú távon megtakarítanánk is?

Múlt csütörtöki ülésén az ECB még mélyebbre vágta alapkamatát a negatív tartományban elérve a -0,5%-ot. Új eszközvásárlási programot jelentett be havi 20mrd EUR értékben, aminek ezúttal nem időben határozta meg a végét, hanem az inflációs cél megfelelő eléréséhez kötötte (illetve intézkedéseket hozott, amivel az európai bankrendszert védi a negatív kamatok kedvezőtlen hatásaitól).

Annak ellenére, hogy 2017 közepén még rekordot ütött a globális autógyártás, napjainkban az autógyártók részvényei 20-40%-kal csúcsaik alatt forognak. A visszaesést az azóta megjelent negatív hírrengeteg okozta, amely leginkább a német autógyártókat érintette.

Az elmúlt időszakban számtalan cikk jelent meg azokról a cégekről, akik növényi alapú vagy ami még meglepőbb élő állatokból vett sejtekből állítanak elő „műhúst”.

Annak ellenére, hogy a kínai gazdaság egyre lassuló ütemben növekszik egy új gazdasági szektor kezdte magát kinőni az elmúlt 5 évben, az IT szektor, amely globális méretben is egyre inkább meghatározó. 2018-ban 81 milliárd dollárt fektettek be kínai startup cégekbe, amely 32% a globális kockázati tőkebefektetéseknek.