MKB BESZÉDES HOZAM SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

Portfólió adatok

Alap besorolása Származtatott befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2016.10.11
Az alap lejáratának dátuma 2021.10.14
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000717657
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap a telekommunikációs szektorban működő, globális nagyvállalatok részvény teljesítményéből kínál hozam lehetőséget, 95%-os lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • a Telekommunikációs vállalatok részvényeinek teljesítményét teszi elérhetővé,
  • a kockázatmentes hozamokat meghaladó hozam1 lehetőségét kínálja,
  • ötéves futamidő, (lejárat: 2021.10.14)
  • megtermelt hozamai évente kifizethetők, emellett lejáratkor bónusz kupon elérésére is lehetőséget biztosít,
  • A befektetők számára évente és a futamidő végén kifizethető hozam + bónusz kupon lehetőségét vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely tíz telekommunikációs részvény teljesítményének részesedési rátával2 módosított pozitív hozama.
  • az Alap által elérhető maximális hozam 42% (a teljes futamidő alatt 100%-os részesedési ráta esetén, éves hozam: 8,35%; EHM: 8,35%),2
  • 95%-os védelmet biztosít a befektetési jegyek névértékére a futamidő végén, azaz az esetleges veszteséget a névérték mindössze 5%-ában korlátozza.
  • 1 Adózás előtti bruttó hozam.
  • 2 A hozam és a bónusz kupon lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvények teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az Alap által elérhető maximális hozam 42%; éves hozam: 8,35%; EHM: 8,35% (100%-os részesedési ráta esetén). Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció névértéke hogyan aránylik az Alap induló Saját tőkéjéhez, azaz az Alap a portfólió teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke 100%. Minden megfigyelési időponthoz tartozó elszámolási időpontban az opció kifizetése a következő módon kerül meghatározásra: Befektetési jegy névértéke x részesedési ráta x MAX (0; Kosár teljesítmény - 1)

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).