MKB HOZAMDOKTOR SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP


A zártvégű alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Származtatott befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2016.08.10
Az alap lejáratának dátuma 2021.08.11
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000717319
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Azoknak a befektetőknek ajánlott, akik részesedni kívánnak a globális gyógyszeripari vállalatok részvényeinek teljesítményéből, 95%-os lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2021.08.11.)
  • Megtermelt hozamai évente kifizethetők1, emellett lejáratkor bónusz kupon elérésére is lehetőséget biztosít
  • A befektetők számára évente és a futamidő végén kifizethető hozam + bónusz kupon lehetőségét vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely tíz gyógyszeripari részvény teljesítményének részesedési rátával2 módosított pozitív hozama
  • 95%-os védelmet biztosít a befektetési jegyek névértékére a futamidő végén, azaz az esetleges veszteséget a névérték mindössze 5%-ában korlátozza
    • 1Adózás előtti bruttó hozam.
    • 2A hozam és a bónusz kupon lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvények teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az Alap által elérhető maximális hozam 38,25%; éves hozam: 7,61%; EHM: 7,61% (100%-os részesedési ráta esetén). Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció névértéke hogyan aránylik az Alap induló Saját tőkéjéhez, azaz az Alap a portfólió teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke: 100%. Minden megfigyelési időponthoz tartozó elszámolási időpontban az opciós hozam kifizetése a következő módon kerül meghatározásra: Befektetési jegy névértéke x Részesedési ráta x maximum (0; Kosár teljesítmény - 1)

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az MKB Bank Zrt.-nél mint forgalmazónál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Zrt. fiókjaiban, valamint a forgalmazó honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője 2017. december 1. napjától az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), azt megelőzően az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: 100.007-3/1299.), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja) volt.