MKB KELET-EURÓPAI NÉGYES TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap futamideje lejárt, az alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2014.08.01
Az alap lejáratának dátuma 2019.10.14
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000713995
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap mérsékelt kockázatvállalás mellett biztosít hozzáférést a magyar és a lengyel részvénypiac két-két vezető vállalati részvényének teljesítményéhez, maximum ötéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • Hozama1négy részvény (MOL, Richter, PKO, KGHM) teljesítménye alapján kerül meghatározásra
  • Kedvező hozam esetén lejárati időpont előtt bevonható struktúra, maximum ötéves futamidővel (lejárat: 2019.10.14.)
    • 1Adózás előtti bruttó hozam. A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvények teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvénykosár hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvénykosár teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke: 100%. Az alap lejáratakor Névérték x Opciós konstrukció hozama x Részesedési Ráta. A megfigyelési időpontokban a Kezelési Szabályzatban meghatározott feltételek teljesülése esetén az Alapkezelő elkezdi az alap megszüntetését és a kifizetést.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).