MKB NYERSANYAG PLUSZ TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2016.01.22
Az alap lejáratának dátuma 2021.01.29
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000715792
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap a befektetők számára, mérsékelt kockázatvállalás mellett biztosít hozzáférést az árupiacok (Bloomberg Commodity Index) teljesítményéből való részesedésre, ötéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • A nyersanyagpiac teljesítményétől függő hozamlehetőség 1 (Bloomberg Commodity Index – BCOM Index) *
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2021.01.29.) de kedvező hozam esetén korábbi kifizetés is lehetséges. Amennyiben nem történik korábbi kifizetés, a befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges lejáratkori hozam2 kifizetésének tervezett napja: 2021.02.08.
  • A futamidő alatt éves hozamfizetés1 lehetséges, az utolsó éves hozam a védett tőkével együtt kerül kifizetésre, melynek tervezett napja: 2021.04.08.
  • *A BCOM Index a Bloomberg által számított és közölt széles nyersanyagindex, amelynek értékét 2017 szeptemberében 32 nyersanyag folyamatosan súlyozott határidős árfolyama adja.
  • 1Adózás előtti bruttó hozam.
  • 22A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvénykosár teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 50 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció névértéke hogyan aránylik az Alap induló Saját tőkéjéhez, azaz az Alap a portfolió teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke 85%. Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális hozam kalkulációja: Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).