MKB VEZETŐ OLAJVÁLLALATOK TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2015.03.25
Az alap lejáratának dátuma 2020.04.06
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000714506
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap az olajiparban jelentős szerepet betöltő globális nagyvállalatok részvényteljesítményén keresztül elérhető hozam lehetőségét kínálja, maximum ötéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • Tízelemű részvénykosár teljesítményétől függő hozamlehetőség1
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2020.04.06.), de kedvező hozam esetén korábbi kifizetés lehetséges
  • Amennyiben nem történik korábbi kifizetés, a befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges lejáratkori hozam2 kifizetésének tervezett napja: 2020.04.14.
  • 1Adózás előtti bruttó hozam. Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális Hozam kalkulációja: Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta. (A Részesedési Ráta mértéke 100%.)
  • 2A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvénykosár teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. Az Alap által elérhető maximális hozam az opciós hozammaximum (40%) és a részesedési ráta szorzata. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvénykosár névértéke hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvénykosár teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke 85%. Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális Hozam kalkulációja: Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).