MKB TRIUMVIRÁTUS PLUSZ TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

A zártvégű alap futamideje lejárt, az alap megszűnt.

Portfólió adatok

Alap besorolása Tőkevédett befektetési alap
Típus Nyilvános, zártvégű értékpapír befektetési alap
Letétkezelő MKB Bank Nyrt.
Nyilvántartásba vétel dátuma 2015.01.23
Az alap lejáratának dátuma 2020.01.17
Benchmark / Referenciaindex Az alapnak nincs referenciaindexe
ISIN kód HU0000714407
Devizanem HUF
Kezelt vagyon (vagy) Nettó eszközérték  
Aktuális árfolyam  

Kinek ajánljuk?

  • Az alap a gyógyszeriparban jelentős szerepet betöltő multinacionális nagyvállalatok részvényteljesítményén keresztül elérhető hozam lehetőségét kínálja, maximum ötéves időtávon, lejáratkori tőkevédelem mellett.

Az alap jellemzői:

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • Háromelemű részvénykosár teljesítményétől függő hozamlehetőség, a lejáratkori opciós hozammaximum értéke a teljes futamidőre 40,00%1
  • Az opciós konstrukció által elérhető hozam három, a gyógyszeriparban tevékenykedő nagyvállalat részvényeiből álló kosár teljesítményétől függ: SANOFI-SYNTHELABO SA., GLAXOSMITHKLINE PC, NOVARTIS.
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2020.01.17.), de kedvező hozam esetén korábbi kifizetés lehetséges
  • Amennyiben nem történik korábbi kifizetés, a befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges lejáratkori hozam2 kifizetésének tervezett napja: 2020.01.27.
  • • 2-2% névértékre vetített közbülső hozamfizetési lehetőség az első és a második év végén1
  • 1Adózás előtti bruttó hozam.
  • 2A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely az Alap tájékoztatójában és kezelési szabályzatában meghatározott részvénykosár teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. Az Alap által elérhető maximális hozam az opciós hozammaximum (40%) és a részesedési ráta szorzata. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvénykosár névértéke hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvénykosár teljesítményéből hány százalékban részesedik. A részesedési ráta mértéke 85%. Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális Hozam kalkulációja: Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alap lehetséges kockázatairól és részletes feltételeiről az Alap Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint érdeklődjön az alap forgalmazójánál az alapok befektetési jegyei adásvételének és értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről. Csak e dokumentumok és információk együttes ismeretében hozható tudatos döntés arról, hogy a befektetés összhangban áll-e az Ön kockázattűrő képességével! A tájékoztató dokumentációk elérhetők az alapkezelő honlapján (www.mkbpannonia.hu), a forgalmazó MKB Bank Nyrt. fiókjaiban, valamint honlapján www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok). Az Alapok kezelője az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (alapkezelésre vonatkozó tev. eng sz.: H-EN-III-72/2014.), forgalmazója az MKB Bank Nyrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).