Csapatunk

 

balazs

Benczédi Balázs

Vezérigazgató

1992-ben szereztem diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, pénzügy, pénzintézet szakon. Pályafutásomat az akkori MHB Bankban kezdtem, banktisztviselő program keretein belül. 1993-1995 között a francia Credit Lyonnais Bank elindításában és üzemeltetésében vettem részt, mint back office vezető. A 1995-1998 közötti időszak a Westdeutsche Landesbankban ért és ott Egyed Géza mentorkodása mellett a Treasury trading terület vezetője voltam. 1998 több szempontból gyászos éve számomra új és remek lehetőséget hozott: az ING Bank Treasury vezetője lettem és felelőse a bank pénz és tőkepiaci tevékenyégének. Eközben mint a bank igazgatóságának tagja stratégiai feladatokat is kaptam. Féléves kitérő után, 2007-ben az ING Befektetési Alapkezelő vezérigazgatói feladatait kaptam meg, ahol Magyarország 3. legnagyobb vagyonkezelését vezethettem.
2011-ben tulajdonosi hívásra igazoltam a Pannónia csoporthoz, mint a vagyonkezelés felelőse.
Az MKB-Pannónia Alapkezelő jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt.nél a tevékenységi engedélye megszerzésétől vezérigazgatói szerepkört töltök be.
A magánéletben 1 fiú gyermek és 2 leány gyermek boldogít és ad pihentető perceket, napokat a mindennapos hajtás után. Feleségem sikeres programozó, így megvan a kellő kockázatmegosztás a családban. Nagyon szeretünk a Balatonon kikapcsolódni illetve hódolunk a téli sportoknak. Számomra a labdarúgás illetve a régi autók jelentenek extra örömöket.

wéber tamás

Wéber Tamás

Befektetési igazgató

Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Szakirányán szereztem diplomát 2007-ben, VAP vizsgával és CFA diplomával rendelkezem. Immár 10 éves kereskedési tapasztalattal rendelkezem. 2007-ben csatlakozottam az MKB Bankhoz, 2008-tól kötvényportfolió menedzser, majd 2011-től kötvény és részvény senior portfoliómenedzser munkakört töltöttem be, 2015-től a szakterület teljes szakmai irányításáért feleltem.
Az MKB-Pannónia Alapkezelőben 2017 decemberétől a befektetési alapok kezelése üzletág vezetését kaptam szakmai feladatként.

 

peter

Vécsei Péter

Igazgatósági Tag

1976-ban születtem Gyöngyösön. 1998-ban szereztem diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, mint műszaki menedzser, majd 2000-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán, mint szakközgazdász. A Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztáránál kezdtem dolgozni, ahol a Pénztár részvényekkel foglalkozó portfólió menedzsere lettem 2003-ban, 2008-tól a Back Office vezető funkciót is elláttam, így többek között a pénztár választható portfoliós rendszerre való átállását irányítottam.

2010-től a Pénztár befektetési vezetőjeként dolgoztam, felelős voltam a Pénztár saját kezelésű vagyonának – amely a magán és önkéntes ágazatban együttesen elérte a 80 milliárd forintot - részvényeiért és a stratégiai eszközallokációs döntésekért.
2012-től az MKB-Pannónia Alapkezelő jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt-nél dolgozom, mint befektetési igazgató, intézményi vagyonkezelésért felelős vezető. A társaság igazgatóságának tagja vagyok. Tőzsdei szakvizsgával, valamint VAP vizsgával rendelkezem.
Három gyermek édesapjaként a munka mellett a család játssza a legfontosabb szerepet az életemben. Mindezek mellett szeretek foglalkozni veterán autókkal és szívesen járom a természetet.

 

Bedenek Melinda

operációs vezető

2000-ben szereztem diplomát a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Pályafutásomat az AXA Colonia Biztosító (jelenleg Uniqa) vagyonkezelési igazgatóságán kezdtem biztosítási és nyugdíjpénztári portfóliókezelési területen. 2004-ben csatlakoztam az AXA (korábban Winterthur, Credit-Suisse) Biztosítóhoz, ahol a saját vagyonkezelési tevékenység kiépítésében, valamint a befektetés-nyilvántartó rendszer (Trasset) bevezetésében vállaltam aktív szerepet. Részt vettem az AXA Befektetési Alapkezelő Zrt. alapításában, az Alapkezelőnél szenior kötvényportfolió menedzser és teljesítményelemzési csoportvezetői feladatokat láttam el.

Két kisfiam születésekor anyaként új kihívásokkal néztem szembe (ezidő alatt rájöttem, hogy nem lehet mindent excel függvényekkel megoldani). A gyedről visszatérve 2011 májusában csatlakoztam a CIG csoporthoz, fő feladatom a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. eszközalapjai vagyonkezelése volt.
Az MKB-Pannónia Alapkezelő jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélye megszerzésétől a Társaság back-office, operációs területét irányítom. Tőzsdei szakvizsgával, valamint EFFAS vizsgával rendelkezem.
Szabadidőmet kis családom társaságában kirándulással, túrázással, fotózással, kertészkedéssel töltöm a legszívesebben.

 

bálint lászló

Bálint László

Portfóliómenedzser

Diplomámat 2003-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem, amelyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Budapesti Corvinus Egyetemen. Karrieremet az ING Befektetési Alapkezelőnél kezdtem 2007-ben, ahol 7 évet töltöttem el, mint likviditásért és részvényes portfóliók kezelésért felelős portfólió menedzser. 2014-ben csatlakoztam a Vienna Insurance Group magyarországi leányvállalatainak Befektetési osztályához, mint szenior kötvényportfólió menedzser.
Az MKB-Pannónia Alapkezelő (névváltozását megelőzően Pannónia CIG Alapkezelő) csapatához 2016 augusztusában csatlakoztam, mint részvényportfolió menedzser. A CFA Institute okleveles pénzügyi elemző diplomájával rendelkezem.

 

balazs

Czifra Gábor

Portfóliómenedzser

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakának 2007-es elvégzése után közvetlenül kapcsolódtam be az Aegon Alapkezelő szakmai munkájába junior portfóliókezelőként. Kezdetben a forint és deviza likviditás kezelése tartozott a feladataim közé, ami később bővült pénzpiaci stratégia megalkotásával, és a derivatív ügyletek felügyeletével. Később kötvény-portfóliókezelőként aktívan részt vettem a biztosítói és pénztári vagyonkezelésben hazai és régiós szinten. 2011-ben megnyertem a Haszon Magazin befektetés versenyét 53,2%-os éves hozammal. 2012 elejétől a Takarék Alapkezelőnél folytattam szakmai pályafutásomat, mint befektetési vezető, ahol intézményi és befektetési alapok vagyonkezelésért voltam felelős.

2016 elején csatlakoztam az MKB Alapkezelő vagyonkezelő csapatához, ahol a kötvény- és abszolút hozamú portfóliók kezelése lett a feladatom, jelenleg is ezt a tevékenységet végzem immár az MKB-Pannónia Alapkezelő csapatának tagjaként.

 

lesták richárd

Lesták Richárd

Portfóliómenedzser

Közgazdász diplomámat 2011-ben szereztem meg, amelyet a Budapesti Gazdasági Főiskola – Pénzügyi és Számviteli Karán Vállalati pénzügyek szakirányon mesterdiplomával bővítettem. Pályafutásomat 2011-ben a CIB Banknál kezdtem gyakornokként, majd csatlakoztam az OTP Bank Vagyonkezelési és Befektetési Szolgáltatási Igazgatóságához, ahol többek között feladatom volt a lakossági megtakarítási piaccal kapcsolatos elemzések készítése, részvétel a termékfejlesztési folyamatokban, valamint közreműködés a termékbevezetésben és értékesítés-támogatásban.

2014-ben csatlakoztam a MKB-Pannónia Alapkezelő (névváltozását megelőzően Pannónia CIG Alapkezelő) csapatához, mint portfoliómenedzser, ahol fő feladatom a unit linked eszközalapok vagyonkezelése és a Pannónia CIG Oraculum Alap és a Pannónia CIG HUF Likviditási Alap menedzselése.

 

Lőke András

Lőke András

Portfoliómenedzser

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli szakán szereztem diplomát pénzintézeti szakirányon. Közel fél éves szakmai gyakorlatom az Unicredit (HVB) Banknál számviteli és kockázatkezelési területeken töltöttem.

Az MKB Bank Pénz- és Tőkepiaci Igazgatóságán 2008-ban elemzőként kezdtem szakmai pályafutásomat, majd 2011-ben váltottam a Portfolió- és Vagyonkezelési Főosztályra. 2010-ben VAP vizsgát, 2013-ban pedig CEFA diplomát (EFFAS) szereztem.

2011 óta dolgozom portfoliókezelőként, 2017 decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő csapatában. Elsősorban rövid kötvényeket, európai és régiós részvényeket tartalmazó alapok kezeléséért felelek.

Szabadidőmet könyvolvasással, túrázással, bringázással, sorozatnézéssel, új helyek felfedezésével töltöm leginkább.

 

szalay róbert

Szalay Róbert

Portfoliómenedzser

Diplomámat 2000-ben szereztem a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, melyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Szakmai tapasztalatomat a Fundamenta Lakástakarékpénztár treasury osztályán, a Fővárosi Gázművek pénzügyi igazgatóságán, illetve az AXA Biztosítónál és jogelődjeinél szereztem. 2008-ban részt vettem az AXA befektetési alapkezelőjének felállításában, illetve az alapkezelő saját alapjainak elindításában. 2010-ben csatlakoztam a Pannónia (korábbi nevén VIT) Nyugdíjpénztár vagyonkezelési csapatához. A MKB-Pannónia Alapkezelő jogelődjeként működő Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt, csapatához 2012-ben csatlakoztam, mint vezető likviditási és kötvényportfólió-menedzser.
Feladataim közé tartozik kötvény-és devizaportfóliók kezelése, valamint az alternatív (ingatlan, árupiaci) termékek piaca. A CFA 1. szintű vizsgáját abszolváltam.

 

Tichyné Szirmai Beatrix

Back Office vezető

1994-ben szereztem diplomát a Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakán. 1990-ben, pár hónappal a Budapesti Értéktőzsde nyitását követően kezdtem dolgozni az egyik alapító brókercégnél először ügyintéző, majd üzletkötő munkakörben. 1994-ben az Investbank Értékpapír Rt-nél, majd 1996-tól ennek jogutódjaként a Pénzintézeti Központ Rt-nél dolgoztam tőzsdei üzletkötőként. 1998-ban A Diana Investment Rt-hez kerültem, ahol szintén tőzsdei üzletkötő voltam mind a prompt, mind a határidős piacon. 2000. óta dolgozom az MKB Bank kötelékében. 2000-től az MKB Értékpapír Rt-nél, majd a bankba való beolvadást követően a Bank Treasury-jében tőzsdei és határidős üzletkötő munkakört töltöttem be 2010-ig kisebb megszakításokkal. 2010-ben a Bank Vagyonkezelés Szakterületére kerültem, ahol 2012-ben a mid-office csoport vezetője lettem.
2015-ben csatlakoztam az MKB Alapkezelő csapatához, ahol back-office vezető munkakört töltöttem be. 2016. decembere óta az MKB Befektetési Alapok alapkezelőjének operatív tevékenységét irányítom.
Két gyermek édesanyjaként naponta új kihívásokkal kell szembenéznem és új feladatokat kell megoldanom. Bár nem könnyű mindenhol helytállni, de a két hálás szempár minden nap új erőt ad az előttünk álló akadályok leküzdéséhez.
Tőzsdei szakvizsgával és határidős vizsgával rendelkezem.

 

kiss tamas

Dr. Kiss Tamás

A Társaság megfelelési vezetője

A Társaság back-office területének kollegái

anita
Lezsák Anita
veronika
Vásári Veronika
csilla
Balló Csilla
time
Oláh Tímea
erzsebet
Dézsi Erzsébet